BofA: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

BofA: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:16 Δημιουργία 03/12/19, 12:15

Αναθεωρεί τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America / Merrill Lynch, χαρακτηρίζοντας «αξιοπρεπή» τα αποτελέσματα εννεαμήνου του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο οίκος διατηρεί τη σύσταση «buy» για τη Eurobank, μειώνοντας οριακά την τιμή-στόχο στα 1,09 από 1,12 ευρώ (περιθώριο ανόδου 17%).

Διατηρεί, επίσης, το «neutral» για την Alpha Bank, με την τιμή-στόχο υψηλότερα, στα 2,1 από 2,04 ευρώ (περιθώριο ανόδου 12%).

Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση «underperform» τόσο για την Εθνική, αυξάνοντας ωστόσο την τιμή-στόχο στα 3,16 από 3,04 ευρώ (περιθώριο 5%), όσο και για την Πειραιώς, ανεβάζοντας το στόχο στα 3,08 ευρώ από 3,04 ευρώ (περιθώριο -2%).

Ο οίκος σημειώνει ότι ένα υποστηρικτικό μακροοικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο θα επιτρέψει την επιτάχυνση στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕ) το 2020.

Ωστόσο, τονίζει ότι διατηρεί επιφυλακτική στάση για τον κλάδο λόγω της μεγάλης ανόδου των μετοχών μέχρι στιγμής στο έτος (με τις αποτιμήσεις να μην είναι τόσο ελκυστικές) αλλά και λόγω της διατήρησης σημαντικών μακροπρόθεσμων δομικών ρίσκων.

Αν σου άρεσε κάνε