Τη «σκυτάλη» των απωλειών πήρε η Ασία από τη Wall

Τη «σκυτάλη» των απωλειών πήρε η Ασία από τη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 04/12/19, 09:52

Τη «σκυτάλη» των απωλειών από τη Wall Street πήρε η Ασία στις συναλλαγές της Τετάρτης, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ ότι η συμφωνία με την Κίνα ενδεχομένως να έρθει μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Κατά κάποιο τρόπο, νομίζω ότι είναι καλύτερο να περιμένουμε για μετά τις εκλογές», δήλωσε ο ίδιος χθες από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε παράλληλα ότι ο ίδιος δεν έχει θέσει κάποια προθεσμία για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, ενώ εκτίμησε ότι είναι το Πεκίνο που επιθυμεί την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Οι δηλώσεις του Τραμπ οδήγησαν στο κόκκινο τους δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 280 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακό βρέθηκε να κατρακυλά πάνω από 450 μονάδες.

Τώρα, στα ασιατικά ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε 1,05% στις 23.135,23 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,7%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη υποχωρούν 0,2% και 0,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε βουτιά 1,6% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ επιβράδυνε στο 0,4% το τελευταίο τρίμηνο από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε