Περιθώρια ανόδου έως 23% «βλέπει» η NBG Securities για τον ΟΠΑΠ

Περιθώρια ανόδου έως 23% «βλέπει» η NBG Securities για τον ΟΠΑΠ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:51 Δημιουργία 04/12/19, 11:50

Περιθώρια ανόδου έως και 23% για τον ΟΠΑΠ «βλέπει» η NBG Securities, με «φόντο» τα ισχυρά αποτελέσματα 9μήνου και το μέρισμα, που ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Μάλιστα, η NBG αυξάνει την τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ στα 13,40 ευρώ από 11,66 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση Outperform (υπεραπόδοση).

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά μεγέθη στο τρίτο τρίμηνο, με την στήριξη της συμβολής από τα VLT καθώς και της βελτιωμένη πορεία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών (λοταρία) τα οποία και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της NBG Securities.

Έτσι, αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της και αναθεώρησε το μοντέλο αξιολόγησης του ΟΠΑΠ, καταλήγοντας πως η μετοχή του διαπραγματεύεται με discount της τάξης του 12% σε σχέση με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κλάδο.

Όπως τονίζει, εξακολουθεί να ξεχωρίζει την κορυφαία θέση που έχει ο ΟΠΑΠ στην αγορά και τις αποκλειστικές άδειες που κατέχει, μαζί με τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία και την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών που οδηγούν σε γενναιόδωρη μερισματική απόδοση.

Σε ό,τι αφορά την μερισματική πολιτική πιο αναλυτικά, η NBG Securities αναμένει ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει τις γενναιόδωρες διανομές, επιστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων ταμειακών ροών του στους μετόχους, δύο φορές το χρόνο. Μετά το guidance της διοίκησης ότι το το έκτακτο μέρισμα που θα καταβληθεί κατά το α’ τρίμηνο δεν θα είναι μικρότερο από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για ολόκληρο το έτος, εκτιμά πως αυτό θα ανέλθει σε €0,60 ανά μετοχή, το οποίο σε συνδυασμό με το εκτιμώμενο μέρισμα για το σύνολο της χρήσης 2019 ύψους €0,76, προσφέρει μία περισσότερο από γενναιόδωρη μερισματική απόδοση της τάξης του 12,5% (με βάση την τιμή κλεισίματος στις 3 Δεκεμβρίου).

Αν σου άρεσε κάνε