«Πράσινο» στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στο εμπόριο

«Πράσινο» στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στο εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:07 Δημιουργία 05/12/19, 11:06

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, στον απόηχο του δημοσιεύματος του Bloomberg ότι Κίνα και ΗΠΑ πλησιάζουν στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας παρά την επιθετική ρητορική του προέδρου Τραμπ τα τελευταία 24ωρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι περιμένουν η πρώτη φάση της συμφωνίας με την Κίνα να ολοκληρωθεί πριν την προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου αύξηση των αμερικανικών δασμών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ παραμένουν σε καλό δρόμο, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng δήλωσε σήμερα ότι η επικοινωνία μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων είναι συνεχής, επαναλαμβάνοντας ότι κάποιοι δασμοί από την αμερικανική πλευρά θα πρέπει να αρθούν εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν στην πρώτη φάση της συμφωνίας.

Στις δηλώσεις του εξάλλου την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε ξανά γραμμή πλεύσης σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες πάνε "πολύ καλά" μετά τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι η συμφωνία ενδεχομένως να καθυστερήσει για μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,25% στις 404,21 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% στις 13.138,17 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 5.819,66 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,15% στις 7.176,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,4%.

Αν σου άρεσε κάνε