«Χαμόγελα» στην Ασία με το βλέμμα στο εμπόριο

«Χαμόγελα» στην Ασία με το βλέμμα στο εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:38 Δημιουργία 06/12/19, 09:36

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, στον απόηχο των δηλώσεων Κινέζου αξιωματούχου ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας σημειώνουν πρόοδο.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών βρίσκονται σε «στενή επικοινωνία», διαβεβαιώνοντας ότι παρά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών για το Χονγκ Κονγκ, οι συνομιλίες σημειώνουν πρόοδο.

Τόνισε παράλληλα ότι η Κίνα επιμένει πώς οι υφιστάμενοι δασμοί θα πρέπει να αρθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι επενδυτές ελπίζουν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να καταλήξουν σε συμφωνία πριν την προγραμματισμένη επιβολή των νέων αμερικανικών δασμών στις 15 Δεκεμβρίου σε δημοφιλή προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα κινητά τηλέφωνα.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 23.354,40 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,2%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 0,7%.

Ο Kospi της Νότας Κορέας σημειώνει άνοδο 1%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη καταγράφουν μικρά κέρδη 0,1% και 0,2% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,4%.

Αν σου άρεσε κάνε