Στο «βαθύ κόκκινο» η Ευρώπη

Στο «βαθύ κόκκινο» η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:17 Δημιουργία 10/12/19, 12:15

Στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες, που υπερβαίνουν το 1%.

Ωστόσο, τα ομόλογα βλέπουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν και τις αποδόσεις σε νέα πτώση.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αφού βλέπουν την Ουάσιγκτον έως και λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου (για την επιβολή πρόσθετων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές) να ζητεί από το Πεκίνο μία «νέα κίνηση» προκειμένου η ίδια να μαλακώσει τη στάση της.

Την ίδια ώρα, νευρικότητα προκαλούν και οι βρετανικές κάλπες, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις θέλουν τους Τόρις να εξασφαλίζουν άνετη αυτοδυναμία και στήριξη στη συμφωνία τους για μία συντεταγμένη αποχώρηση από την Ε.Ε.

Παράλληλα, οι αγορές περιμένουν τα νεότερα και από τις συνεδριάσεις των δύο κορυφαίων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, FED και ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 που πριν από μία ώρα βρισκόταν υπό ελαφρά μόνο πίεση, τώρα υποχωρεί 1%.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX καταγράφει πτώση 1,2% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι στο -1,1%. Απώλειες 0,8% για τον CAC 40 στο Παρίσι και 0,7% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο.

Αν σου άρεσε κάνε