Στο «πράσινο» η Ασία - Στις επάλξεις οι επενδυτές

Στο «πράσινο» η Ασία - Στις επάλξεις οι επενδυτές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:22 Δημιουργία 11/12/19, 10:20

Στο «πράσινο» κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, εν μέσω βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας, στον απόηχο ενός δημοσιεύματος της Wall Street ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιβολή των νέων δασμών στην Κίνα.

Οι νέοι δασμοί σε κινεζικά αγαθά αξίας 160 δισ. δολ. είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξετάζει την αναβολή τους προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.

Ωστόσο, η ρητορική από την Ουάσινγκτον παραμένει σκληρή, με τον επικεφαλής Οικονομολόγο του Λευκού Οίκου Larry Kudlow να ξεκαθαρίζει σε ομιλία του χθες ότι οι νέοι δασμοί παραμένουν στο τραπέζι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δήλώσεις του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι νέοι δασμοί να τεθούν κανονικά σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις τελευταίες συνομιλίες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 23.391,86 μονάδες

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει μικρά κέρδη 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται κατά 0,6% και 0,7% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,7%.

Αν σου άρεσε κάνε