«Χειρόφρενο» στη Wall Street πριν από τη Fed

«Χειρόφρενο» στη Wall Street πριν από τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:46 Δημιουργία 11/12/19, 16:44

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το άνοιγμα της Τετάρτης, με την προσοχή των επενδυτών να είναι αποκλειστικά στραμμένη στις ανακοινώσεις της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

H Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στο εύρος του 1,75% με 2% σήμερα, μετά τις τρεις, ενώ η προσοχή των αναλυτών στρέφεται στις προβλέψεις της τράπεζας για την αμερικανική οικονομία εν μέσω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και της αυξημένης αβεβαιότητας από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,02% στις 27.873 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,06% στις 3.134 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,15% στις 8.628 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% υψηλότερα τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 2,1% από 1,8% προηγουμένως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Νοέμβριο του 2018.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της ενέργειας και των τροφίμων, ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3%.

Αν σου άρεσε κάνε