Όλοι οι προβολείς στη Λαγκάρντ!

Όλοι οι προβολείς στη Λαγκάρντ!

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:34 Δημιουργία 12/12/19, 09:00

Έφτασε η πρώτη επίσημη για την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προεδρεύοντας σήμερα, Πέμπτη της συνεδρίασης της ΕΚΤ, έχει πάνω της στραμμένους όλους τους προβολείς.

Κύκλοι των διεθνών αγορών επισημαίνουν πως η προσοχή σε αυτή τη συνεδρίαση δεν επικεντρώνεται στις όποιες αποφάσεις, καθώς δεν αναμένεται κρίσιμη... ετυμηγορία, αλλά στη ρητορική της κυρίας Λαγκάρντ, η οποία θα δώσει μία «γεύση» για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο «τιμόνι» της ΕΚΤ.

Το μεγάλο στοίχημα, άλλωστε, λένε οι ίδιοι παράγοντες, είναι η «Σιδηρά Κυρία» να καταφέρει να επανενώσει το ΔΣ της Τράπεζας, ύστερα από την απόφαση του Μάριο Ντράγκι περί επανέναρξης του QE, αφού ως γνωστόν υπήρχαν «στρατόπεδα».

Έχοντας επίγνωση των προκλήσεων της Ευρωζώνης, η κυρία Λαγκάρντ έχει καλέσει τις κυβερνήσεις να συνδράμουν στη στήριξη της ανάπτυξης με επενδύσεις.

Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι οι πολιτικές που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Μάριο Ντράγκι, να μην αλλάξουν, τουλάχιστον άμεσα», επισημαίνει ο Λορέντζο Κοντόνιο επικεφαλής οικονομολόγος της Macro Advisors.

'Όσον αφορά το καυτό μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, εκεί θα «μιλήσουν» οι προοπτικές της οικονομίας και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

Αν σου άρεσε κάνε