Ράλι δια χειρός... Τραμπ στην Ασία

Ράλι δια χειρός... Τραμπ στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:41 Δημιουργία 13/12/19, 10:39

Με ράλι… δια χειρός Τραμπ έκλεισαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο της επίτευξης της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, με την οποία μάλιστα αναστέλλονται οι δασμοί στο Πεκίνο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άλμα 2,55% στις 24.023,10 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε ισχυρά κέρδη 2,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κέρδισε 1,8% και ο Shenzhen Composite ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κέρδισαν 0,8% και 0,5% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,5%.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά αντλώντας ώθηση από τις αναφορές ότι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία και η αμερικανική πλευρά δεν θα προχωρήσει στην επιβολή των προγραμματισμένων δασμών αυτή την Κυριακή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Κίνα θα προχωρήσει σε μαζικές αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα ο Λευκός Οίκος να άρει κάποιους δασμούς των προηγούμενων μηνών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter την Πέμπτη ότι ΗΠΑ και Κίνα πλησιάζουν μια "μεγάλη συμφωνία" που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβολή των προγραμματισμένων δασμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ η αμερικανική πλευρά έχει προτείνει μαζί με την ακύρωση των νέων δασμών και τη μείωση των προηγούμενων κατά έως και 50% σε εισαγωγές αξίας $360 δισ.

Αν σου άρεσε κάνε