Γιατί η Deutche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους των τραπεζών

Γιατί η Deutche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους των τραπεζών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:48 Δημιουργία 16/12/19, 12:46

Προς τα πάνω αναθεωρεί τις τιμές στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank.

Ειδικότερα, σε νέα της έκθεση ο οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 2,3 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν, βλέποντας έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 24% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό και διατηρώντας τη σύσταση «αγοράς».

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η νέα τιμή-στόχος είναι τα 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ πριν, ενώ διατηρείται η σύσταση «διακράτησης».

Στα 2,6 ευρώ από 2,3 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα, με σύσταση «διακράτησης», εκτιμώντας πως η μετοχή της συστημικής τράπεζας θα υποχωρήσει κατά 11% από τα επίπεδα που έχει σήμερα στο ταμπλό.

Για την Eurobank τέλος, δίνει τιμή-στόχο το 0,9 ευρώ από 0,8 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 2% και σύσταση «διακράτησης» επίσης.

Η Deutche Bank επικαλείται για την αύξηση τη «βουτιά» των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Όπως σημειώνει, το ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων την οδήγησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για το κόστος ιδίων κεφαλαίων για το σύνολο του κλάδου.

Πλέον, ο οίκος εκτιμά πως σε μέσο όρο το CoE θα διαμορφωθεί στο 10,8% έναντι 12,2% που προέβλεπε προηγουμένως.

Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα αναφέρει, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, ότι προχωρά σε μείωση των προβλέψεών της για τα βασικά έσοδα του κλάδου κατά 1% το 2019 και τις αυξάνει ελαφρώς το 2020, ενώ το 2021 τις διατηρεί σταθερές, αντανακλώντας κυρίως τις εκτιμήσεις της ότι τα επίπεδα δραστηριότητας θα παραμείνουν υπό πίεση μεσοπρόθεσμα.

Αν σου άρεσε κάνε