Ευρωαγορές: Σκυτάλη κερδών από τη Wall Street

Ευρωαγορές: Σκυτάλη κερδών από τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:52 Δημιουργία 27/12/19, 11:35

Τη «σκυτάλη» κερδών από τη Wall Street πήραν οι ευρωαγορές στη σημερινή συνεδρίαση, μετά το ράλι που σημειώθηκε χτες στη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται ανοδικά κατά 0,2%. Ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύεται κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,28% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,40%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης Ibex 35 ενισχύεται κατά 0,25% ενώ ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,35%.

Οι επενδυτές παγκοσμίως επικεντρώνονται στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας και συγκεκριμένα στις θετικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με τις επίσημες υπογραφές να αναμένονται στις αρχές Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως χτες αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Ουάσιγκτον για την υπογραφή της αρχικής εμπορικής συμφωνίας ενώ από την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως η συμφωνία έχει κλείσει και πως βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης.

Αν σου άρεσε κάνε