«Μάχη» στη Wall Street μεταξύ ρευστοποιήσεων και εμπορικής αισιοδοξίας

«Μάχη» στη Wall Street μεταξύ ρευστοποιήσεων και εμπορικής αισιοδοξίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:37 Δημιουργία 30/12/19, 16:35

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για την προτελευταία συνεδρίαση του 2019, με τους αναλυτές να προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της τάσης για κατοχύρωση των μεγάλων κερδών των τελευταίων ημερών στη Wall Street και των θετικών ειδήσεων που προέκυψαν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως τα κινεζικά media αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες μέρες, το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,13% στις 28.608 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,01% στις 3.241 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,23% στις 8.984 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 3 ετών διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ για το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου ανήλθε στα 63,2 δισ. δολάρια έναντι 66,8 δισ. δολαρίων για τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 0,7%, λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα 3,4% στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,3%.

Αν σου άρεσε κάνε