Δειλά βήματα ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές

Δειλά βήματα ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:16 Δημιουργία 07/01/20, 14:12

Δειλά βήματα ανάκαμψης κάνουν οι διεθνείς αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στα ταμπλό σε σχέση με τις τελευταίες συναλλαγές, εν μέσω διπλωματικού «πυρετού» για την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, οι ευρωαγορές κινούνται στο «πράσινο», ενώ το πετρέλαιο, ο χρυσός και οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν.

Τα βλέμματα βέβαια παραμένουν στραμμένα στη Μέση Ανατολή, τη στιγμή μάλιστα που το Ιράν κάνει λόγο για 13 «εφιαλτικά» σενάρια όσον αφορά την «απάντησή» του στον Ντόναλντ Τραμπλ, μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Πιο αναλυτικά, σήμερα η τιμή του μπρεντ υποχωρεί στα 68,42 δολάρια το βαρέλι στις 13:45 ώρα Ελλάδος, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά των 70,74 δολαρίων, όπου είχε σκαρφαλώσει τη Δευτέρα. Η τιμή του χρυσού ομοίως υποχωρεί από τα υψηλά επτά ετών, στα 1.569,41 δολάρια η ουγκιά. Οι τιμές των κρατικών ομολόγων του ευρώ βρίσκονται υπό ελαφρά πίεση και οι αποδόσεις κινούνται ανοδικά.

Στις ευρωαγορές τώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,7%. Οι αγοραστές δίνουν δυναμικά το «παρών» στη Φραγκφούρτη με τον DAX να καταγράφει άνοδο 1,1%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,45%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB εμφανίζει κέρδη 0,7%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι οριακά μόνο σε θετικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, τέλος, τα futures των αμερικανικών μετοχών δείχνουν ότι το άνοιγμα της συνεδρίασης σε λίγες ώρες στη Wall Street θα βρει τον S&P 500 σε επιφυλακτική άνοδο (0,2%). Νωρίς το πρωί στην Ασία ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκανε άλμα 1,6%, ενώ μικρότερα κέρδη είχαν και οι υπόλοιπες αγορές. Ο περιφερειακός MSCI Asia- Pacific ενισχύθηκε περίπου 0,7%. Ο παγκόσμιος MSCI World καταγράφει άνοδο 0,45%.

Αν σου άρεσε κάνε