Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στο εμπόριο

Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στο εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:35 Δημιουργία 13/01/20, 10:34

Σε μεικτό έδαφος άνοιξαν οι ευρωαγορές την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ HΠΑ και Κίνας την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,11% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 καταγράφει κέρδη κατά 0,27%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός δείκτης ΙBEX 35 κινείται ανοδικά κατά 0,24% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB επίσης ενισχύεται κατά 0,03%.

Εκπρόσωποι από την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο αναμένεται να υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας την Τετάρτη. Χτες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τόνισε πως οι δεσμεύσεις της Κίνας δεν έχουν αλλάξει όσο καιρό διαρκεί η διαδικασία της μετάφρασης της συμφωνίας. Επίσης σημείωσε πως οι λεπτομέρειες αυτής της πρώτης συμφωνίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Ιράν μετά την παραδοχή από μέρους των Ιρανών πως κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος στην Τεχεράνη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 176 άτομα. Υπενθυμίζεται πως την υποστήριξή του προς τους διαδηλωτές έδειξε μεταξύ άλλων και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε