Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Κίνα για την παραμονή των δασμών

Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Κίνα για την παραμονή των δασμών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:09 Δημιουργία 21/01/20, 14:05

Καινούργιες απειλές τόσο προς την Κίνα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εμπορική σχέση τους με τις ΗΠΑ έκανε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Στέλνοντας μήνυμα προς το Πεκίνο, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι «η Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα δεν θα είναι απαραίτητα μια μεγάλη αλλαγή που θα άρει όλους τους υφιστάμενους δασμούς».

Ακόμα. ο Μνούτσιν προειδοποίησε επίσης ότι η Ιταλία και η Βρετανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με αμερικανικούς δασμούς εάν προχωρήσουν στην επιβολή φόρου στις ‘ψηφιακές’ εταιρίες όπως η Google της Alphabet και η Facebook, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η προειδοποίηση του Μνούτσιν στην Ιταλία και τη Βρετανία έρχεται αφού η Γαλλία υπαναχώρησε και δεσμεύθηκε με τις ΗΠΑ να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος τουλάχιστον έως τα τέλη της χρονιάς. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε τον Δεκέμβριο να αναγκάσει τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες να καταβάλουν τον φόρο που τους αναλογεί. Η Ιταλία ενέκρινε παρόμοιο φόρο στον προϋπολογισμό του 2019 αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι ελπίζει η Βρετανία και η Ιταλία να αναστείλουν τα σχέδιά τους για επιβολή των φόρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τους δασμούς του προέδρου Τραμπ. Θα έχουμε αντίστοιχες συζητήσεις και με εκείνους».

Ο Μνούτσιν δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση του Τραμπ θα προτείνει πρόσθετες μειώσεις φόρων για τη μεσαία τάξη στις ΗΠΑ. «Είμαστε στη διαδικασία σχεδιασμού και θα το παρουσιάσουμε σύντομα».

Αν σου άρεσε κάνε