Κόντρα στον κοροναϊκό τα ασιατικά χρηματιστήρια

Κόντρα στον κοροναϊκό τα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:18 Δημιουργία 22/01/20, 10:14

Κόντρα στην παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη.

Ωστόσο, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του ιού, με τις κινεζικές Αρχές να έχουν πλέον καταγράψει πάνω από 400 κρούσματα και εννέα θανάτους.

Οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία. Το ξέσπασμα του νέου ιού συνέπεσε με την εορταστική περίοδο για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, με τις αρχές να περιμένουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδέψουν εντός της εβδομάδας για τις γιορτές.

Η UBS εκτιμά ότι η Κίνα αποκόμισε πολύτιμα μαθήματα από το ξέσπασμα του ιού του SARS το 2002. Προειδοποιεί ωστόσο ότι οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμού λόγω των εορτών – το νέο σεληνιακό έτος ξεκινά το Σάββατο – αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τις αρχές.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 24.031,35 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% και ο Shenzhen κερδίζει 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,9%.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές γνωστοποίησαν χθες ότι ένας άνθρωπος διαγνώστηκε στο Σιάτλ με τον νέο κοροναϊό, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Οι δείκτες της Wall Street διεύρυναν τις απώλειες τους μετά την είδηση για το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε