«Μουδιασμένη» η Ασία για τον ιό - Κλειστές οι περισσότερες αγορές

«Μουδιασμένη» η Ασία για τον ιό - Κλειστές οι περισσότερες αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:51 Δημιουργία 27/01/20, 09:49

Ατονία επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές λόγω του νέου κινεζικού έτους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το βλέμμα παραμένει επικεντρωμένο στην εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο Nikkei 225 διολίσθησε 2,03% στις 23.343,51 μονάδες.

Στο μεταξύ, πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου: ημετοχή της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ιαπωνία, ANA, σημείωσε πτώση 3,02%, ενώ εκείνη του ταξιδιωτικού πρακτορείου H.I.S. διολίσθησε 6,77%. Η μετοχή της Airtech, εταιρείας παραγωγής προϊόντων που σχετίζονται με τον καθαρισμό του αέρα και τα οποία χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομεία, σημείωσε άλμα 17,06%.

«Η αβεβαιότητα εξακολουθεί να πιέζει τις αγορές λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για το θανάσιμο και μεταδοτικό κοροναϊό, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται», σύμφωνα με την Liz Kendall, ανώτερη οικονομολόγο στην ANZ.

Σημειώνεται πως έχουν σημειωθεί 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ενώ έχουν πεθάνει 80 άνθρωποι. Σε διεθνές επίπεδο, έχουν αναφερθεί κρούσματα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα και η Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, κλειστές παρέμειναν λόγω αργιών οι αγορές σε Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ταϊβάν.

Αν σου άρεσε κάνε