Ανοιχτό το βιβλίο προσφορών για το 15ετές

Ανοιχτό το βιβλίο προσφορών για το 15ετές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:34 Δημιουργία 28/01/20, 10:32

Άνοιξε το πρωί της Τρίτης το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο, με τον ΟΔΔΗΧ να προχωρεί στην πρώτη έξοδο στις αγορές για το 2020.

Σημειώνεται ότι χθες δόθηκε σχετικό mandate σε BNP Paribas, Barclays, BofA, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan για την αναδοχή της έκδοσης που ωριμάζει το 2035.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι η απόδοση ενός 15ετούς ομολόγου στις σημερινές συνθήκες θα μπορούσε να κυμανθεί πέριξ ή και οριακά κάτω από το 2%.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η έκδοση έχει φόντο την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch.

Συγκεκριμένα, ο οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB από BB-, με θετικές προοπτικές, με την ελληνική οικονομία να απέχει πλέον μόλις δύο σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα ήταν τον Αύγουστο του 2018, ενώ στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης τον Αύγουστο του 2019, o οίκος τόνισε ότι στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά στη δυναμική της ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Αν σου άρεσε κάνε