Σε μεικτό έδαφος η Ασία λόγω κοροναϊού

Σε μεικτό έδαφος η Ασία λόγω κοροναϊού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:02 Δημιουργία 29/01/20, 10:00

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κοροναϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διολισθαίνει 2,92% στις 27.128 μονάδες, μετά την επαναλειτουργία του στην επιστροφή από τις αργίες. Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της China Easterns Airlines σημειώνει πτώση 4,22% ενώ εκείνη της China Southern Airlines διολισθαίνει 3,86%. Πτώση σημειώνουν και οι μετοχές ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς εκείνη της AIA διολισθαίνει 1,51% ενώ η μετοχή της China Life Insurance χάνει 3,69%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,71% στις 23.379 μονάδες ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,39% 2.185 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P ASX/200 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 7.031 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα επέκτεινε την εορταστική αργία κατά τρεις ημέρες, οπότε οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα. Η αργία στη Σαγκάη θα κρατήσει έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, ανακοίνωσε πως η πόλη των 7,3 εκατ. κατοίκων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναβάλλοντας την επαναλειτουργία των σχολείων ως τις 17 Φεβρουαρίου και όλα τα επίσημα ταξίδια στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Στα μάκρο, αύξηση 20% στα καθαρά κέρδη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημειώθηκε στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Συγκεκριμένα, οι νέες εταιρίες στον πίνακα του χρηματιστηρίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (NEEQ) που είναι γνωστό κι ως ο "τρίτος πίνακας” ανέφεραν αύξηση περίπου 20% στα καθαρά τους κέρδη για το 2019, σύμφωνα με το χρηματιστήριο. Περίπου 249 νέες εταιρίες εισήλθαν στο χρηματιστήριο κατά την προηγούμενη χρονιά, με τα καθαρά τους κέρδη να αυξάνονται κατά 19,8% με ταχύτερο ρυθμό από τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, οι 1.814 εταιρίες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στα χρηματιστήρια της Σεντζέν και της Σαγκάης ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα με 1.116 από αυτές ή ποσοστό 62% να αναμένουν αύξηση των κερδών τους για το 2019 (China Securities Journal).

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα τα θετικά αποτελέσματα στα μεικτά κέρδη αποδίδονται στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων, αλλά και στην δυναμική πορεία των εταιριών κατά την προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά 141 εταιρίες θα μοιράσουν καθαρά κέρδη στους μετόχους τους για το 2019, τα οποία και θα ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο γουάν (περίπου 145,2 εκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας εφημερίδας.

Αν σου άρεσε κάνε