Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία - «Καμπανάκι» για την κινεζική οικονομία

Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία - «Καμπανάκι» για την κινεζική οικονομία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:08 Δημιουργία 30/01/20, 10:07

«Βουτιά» καταγράφεται στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα εντείνει συντηρεί την ανησυχία για την κινεζική οικονομία.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν πλέον ξεπεράσει τα 7.700, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 170. Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για την ραγδαία εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας, ενώ μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν και σήμερα κλειστές για την αργία του σεληνιακού νέου έτους.

Ωστόσο, στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiwan TAIEX κατρακύλησε 5,75% στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του μετά τις διακοπές, με τον τίτλο της Foxconn -βασικό προμηθευτή της Apple- να σημειώνει βουτιά άνω του 9%.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1,7% στις 22.977,75 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει βουτιά 2,6%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,7% με την Samsung να κατρακυλά 3,2% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη της υποχώρησαν σχεδόν 40% το τελευταίο τρίμηνο.

Οι δείκτες σε Ινδονησία και Μαλαισία χάνουν 0,7% και 0,2% αντίστοιχα, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Αν σου άρεσε κάνε