Κόντρα σε Brexit και κοροναϊό οι ευρωαγορές

Κόντρα σε Brexit και κοροναϊό οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:46 Δημιουργία 03/02/20, 10:44

Κόντρα στις ανησυχίες για το Brexit και τον κοροναϊό κινούνται οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας κι ενώ νωρίτερα οι κινεζικοί δείκτες κατέγραψαν «βουτιά» λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύεται κατά 0,33%, ο δείκτης του Λονδίνου κατά 0,15% και ο δείκτης της Γαλλίας CAC 40 κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,15%.

Παράλληλα, στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 0,47% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB σημειώνει άνοδο κατά 0,08%.

Σημειώνεται πως η σημερινή Δευτέρα είναι και η πρώτη για την Ευρώπη χωρίς την Βρετανία στους κόλπους της. Από εδώ και στο εξής η χώρα διανύει μια μεταβατική περίοδο που θα διαρκέσει 11 μήνες και κατά τη διάρκειά της ενδέχεται να υπάρξει κάποια εμπορική συμφωνία με την ένωση.

Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο δεν θα είναι και οι πιο ήρεμες καθώς ο υπουργός εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η χώρα του δεν πρόκειται "να συμφωνήσει με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής ένωσης σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία μετά το Brexit. O πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, πάντως, Leo Vakadkar προειδοποίησε και τις δύο πλευρές να μη δημιουργήσουν "κόκκινες γραμμές" πριν την έναρξη των συνομιλιών.

Αν σου άρεσε κάνε