«Σήμα» για αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

«Σήμα» για αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:59 Δημιουργία 06/02/20, 11:54

«Σήμα» για την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ενισχύονται οι πιθανότητες, η ΕΚΤ να αγοράσει ελληνικό χρέος βάσει του προγράμματος APS», τόνισε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

«Εάν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται και με βάση τα κριτήρια που θέτουμε για τις αγορές τίτλων, είμαι σχετικά βέβαιη ότι και τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν επιλέξιμα», σημείωσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι στην παρούσα φάση επιλέξιμα για αγορές από την κεντρική τράπεζα, καθώς αξιολογούνται χαμηλότερα του "investment grade" από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης παραμένει μέτριος, αλλά υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης, επαναλαμβάνοντας σχόλια που έχει κάνει και τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «αν και οι αβεβαιότητες που αφορούν το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον παραμένουν αυξημένες, αυτές που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα υποχωρούν».

«Άλλοι κίνδυνοι, ωστόσο, διατηρούνται ή – όπως η αβεβαιότητα που αφορά την επίπτωση του κορωνοϊού- αποτελούν μία νέα πηγή ανησυχίας», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε