«Καλπάζει» και σήμερα το 10ετές!

«Καλπάζει» και σήμερα το 10ετές!

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:37 Δημιουργία 13/02/20, 13:19

Κάτω από το 1%, ιστορικό ρεκόρ που καταρρίφθηκε για πρώτη φορά μόλις χθες, βρέθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο νέο ιστορικό ναδίρ του 0,93%, μειωμένη κατά τέσσερις μονάδες βάσης ή 4,93% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού κάνει βουτιά 5 μονάδων βάσης στο 0,86%.

Οι αποδόσεις στη Νότια Ευρώπη είναι, επίσης, χαμηλότερες, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν ομόλογα που προσφέρουν μία θετική απόδοση παρά απλά τα πιο ασφαλή ομόλογα, όπως τα γερμανικά, που έχουν αρνητική απόδοση.

Οι αποδόσεις της Ευρωζώνης υποχωρούν σήμερα, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις αγορές ομολόγων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια μετά την ανακοίνωση από την κινεζική επαρχία, που βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης του κοροναϊού, μίας αύξησης - ρεκόρ του αριθμού των θανάτων με βάση μία νέα διαγνωστική μέθοδο. Η νέα μεθοδολογία ουσιαστικά χαμηλώνει τον πήχη για την κατάταξη νέων λοιμώξεων, οδηγώντας σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε