Νευρικότητας συνέχεια... στα ασιατικά χρηματιστήρια

Νευρικότητας συνέχεια... στα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 08:52 Δημιουργία 20/02/20, 08:47

Νευρικότητα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια και στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific να κινείται από το -0,6% έως και το +0,6%, ενώ γενικότερα η εικόνα στα ταμπλό είναι μεικτή και σήμερα.

Ειδικότερα, τόσο ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ όσο και ο Kospi στη Σεούλ βρέθηκαν υπό πίεση και ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις με πτώση περίπου 0,3%. Νωρίτερα είχαν υποχωρήσει έως και 0,8%. Στον αντίποδα οι μετοχές στην Σαγκάη επιδίδονται σε μίνι ράλι, με τον Σύνθετο Δείκτη στο +1,36% στις 8:37 ώρα Ελλάδος. Σε θετικό έδαφος και οι δείκτες σε Τόκιο και Μουμπάι.

Στην αγορά συναλλάγματος το γεν έκανε βουτιά την νύχτα, στον απόηχο των άκρως απογοητευτικών δεδομένων για την ιαπωνική οικονομία, αλλά και της έντονης κριτικής που δέχεται η ιαπωνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess με 3700 επιβάτες, στο οποίο κατεγράφησαν δεκάδες κρούσματα του νέου κοροναϊού. Δύο ηλικιωμένοι επιβάτες πέθαναν από τον ιό.

Αν σου άρεσε κάνε