«Μπαράζ» προειδοποιήσεων προς τους επενδυτές για τον κοροναϊό

«Μπαράζ» προειδοποιήσεων προς τους επενδυτές για τον κοροναϊό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:16 Δημιουργία 21/02/20, 11:11

Ολοένα κι αυξάνονται τα προειδοποιητικά μηνύματα κορυφαίων οίκων αξιολόγησης και αναλυτών για τις επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού τόσο στην Κίνα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Βραχυπρόθεσμα... πιστεύουμε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η επίδραση του κοροναϊού στα κέρδη ενδέχεται να υποτιμάται στις υφιστάμενες τιμές των μετοχών, υποδηλώνοντας ότι ο κίνδυνος μιας διόρθωσης είναι υψηλός», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Goldman Sachs, Peter Oppenheimer στους πελάτες του.

«Η ιστορία των ιών -όπως ο SARS το 2003- αποκαλύπτει ότι η αρνητική επίδραση για τις αγορές είναι συχνά προσωρινή. Ωστόσο η κινεζική οικονομία είναι σήμερα έξι φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν τότε, με τον κινεζικό τουρισμό να καταλαμβάνει το 0,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τις χαμένες ημέρες εργασίας των Κινέζων να αντιστοιχούν σε μια δίμηνη απρογραμμάτιστη παύση σε όλες τις ΗΠΑ», σημείωσε ο αναλυτής.

Ο Oppenheimer επικαλείται και την τελευταία προειδοποίηση της Apple που η Wall Street εν πολλοίς αγνόησε, σημειώνοντας ότι η εταιρεία εμφάνισε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δ' τριμήνου.

«Στη διάρκεια του δ' τριμήνου, οι πέντε μεγαλύτερες μετοχές του S&P 500 (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet) κατέγραψαν κατά μέσο όρο άνοδο 20% της κερδοφορίας έναντι 4% της μέσης εταιρείας του S&P 500. Οποιαδήποτε αδυναμία σε αυτές και σε άλλες εταιρείες, πιθανότατα θα οδηγήσει χαμηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη», προειδοποίησε ο Oppenheimer.

Αν σου άρεσε κάνε