Ράλι αισιοδοξίας στην Ευρώπη

Ράλι αισιοδοξίας στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:05 Δημιουργία 02/03/20, 10:58

Με ένα σημαντικό ράλι ανόδου ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για τις διεθνείς αγορές. Στις επάλξεις, πρώτα η Ασία, στον απόηχο θετικών δηλώσεων από τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Ιαπωνίας. Στη συνέχεια, η σκυτάλη πέρασε στην Ευρώπη, με τα χρηματιστήρια να ανακάμπτουν.

Οι αγορές βρίσκουν στήριξη στην επενδυτική, ανεβασμένη διάθεση ότι έρχονται μέτρα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας, τα οποία και θα περιορίσουν τις επιπτώσεις του κοροναϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,90%, ο γαλλικός CAC 40 επίσης σημειώνει άνοδο 2,73% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 καταγράφει κέρδη 2,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης κερδίζει 1,88% και ο δείκτης του Μιλάνου 0,44%

Νωρίτερα, στην Ασία ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,95%. Σημαντικά κέρδη και στην Κίνα με τους δείκτες σε Σαγκάη και Σενζέν να σημειώνουν άνοδο 3,15% και 3,65% αντίστοιχα. Ανοδική η πορεία και του Hang Seng κατά 0,80%. Με κέρδη έκλεισε και ο Kospi 0,78%.

Οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σήμερα καθώς ελπίζουν πως οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν μέτρα για να μειώσουν τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία. Την ίδια ώρα ωστόσο τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι αυξάνονται. Συγκεκριμένα 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 87.000.

Υπενθυμίζεται πως οι χρηματιστηριακές αγορές την περασμένη εβδομάδες σημείωσαν σημαντικές απώλειες καταγράφοντας και τη χειρότερη εβδομάδα από την κρίση του 2008. Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, προσθέτοντας ότι η Fed θα ενεργήσει καταλλήλως εφόσον χρειαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε