Καλωσορίζει την παρέμβαση της Fed η Ασία

Καλωσορίζει την παρέμβαση της Fed η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:55 Δημιουργία 04/03/20, 09:49

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, στον απόηχο της παρέμβασης της Fed, η οποία ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων, με στόχο την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω επιδημίας του κοροναϊού.

Πάντως, χθες στη Wall καταγράφτηκαν εκ νέου πιέσεις, με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 785 μονάδες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον κίνδυνο η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Η Κίνα, η Αυστραλία και άλλες κεντρικές τράπεζες έχουν επίσης κόψει τα επιτόκια τους, προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι αν και ο φθηνότερος δανεισμός δίνει ώθηση στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τα επιτόκια δεν μπορούν να ξανανοίξουν κλειστά εργοστάσια ή να επανορθώσουν εφοδιαστικές αλυσίδες που έχουν διαταραχθεί από τις καραντίνες και την έλλειψη πρώτων υλών.

Στο ταμπλό τώρα, ο δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 21.100,06 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άλμα άνω του 2%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 1,7%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία κερδίζουν 0,3% και 0,6% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε