Κερδοφορία στην Ασία με το «βλέμμα» στη Wall

Κερδοφορία στην Ασία με το «βλέμμα» στη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:45 Δημιουργία 05/03/20, 09:42

Κερδοφορία επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τις αγορές να παίρνουν τη σκυτάλη από τη Wall, όπου χθες καταγράφτηκε ράλι, καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες υιοθετούν ολοένα και πιο επιθετικά μέτρα στην καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 21.329,12 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άλμα 2,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 2%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει άνοδο 1,25%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κερδίζει 1,1%.

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν ένα εντυπωσιακό ράλι χθες, με τον Dow Jones να κερδίζει 1.173 μονάδες καθώς η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στις εσωκομματικές μάχες των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα. Η επικράτηση του Joe Biden σε κρίσιμες πολιτικές έναντι του βασικού του αντιπάλου Bernie Sanders διαμόρφωσε κλίμα αισιοδοξίας καθώς ο πρώτος θεωρείται περισσότερο φιλικός προς τις επιχειρήσεις.

Ώθηση στο ράλι έδωσε και η συμφωνία των ηγετών του Κογκρέσου να προωθήσουν ένα νομοσχέδιο προϋπολογισμού $8,3 δισ. για την καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε δαπάνες έρευνας για ένα εμβόλιο, αποτελεσματικά τεστ και φάρμακα, μεταξύ άλλων.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα και άλλες κεντρικές τράπεζες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Federal Reserve η οποία μείωσε αιφνιδιαστικά τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης. Την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα του Καναδά έκοψε τα επιτόκια της, επίσης κατά 50 μονάδες βάσης, επικαλούμενη τον αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία από την επιδημία του κοροναϊού.

Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει στις 26 Μαρτίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να περιμένουν νέα μέτρα από τις δύο τράπεζες για την τόνωση της ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε