OΠΕΚ: Συμφωνία για μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή

OΠΕΚ: Συμφωνία για μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:26 Δημιουργία 05/03/20, 14:25

Σε συμφωνία για βαθύτερες μειώσεις στην παραγωγή, ώστε να προσφέρει στήριγμα στις τιμές του πετρελαίου, φέρεται να κατέληξε ο ΟΠΕΚ.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Ρωσίας, που θα πρέπει να συναινέσει, ώστε να εφαρμοσθούν οι νέες μειώσεις και από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες εκτός του καρτέλ, την επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+.

Οι 14 χώρες-μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών, με επικεφαλής τη Σ. Αραβία, αποφάσισαν σήμερα να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως ανέφεραν στο Reuters δύο ανώνυμες πηγές. Τη συμφωνία θα πρέπει να εγκρίνει και η Μόσχα. Η συνάντηση του ΟΠΕΚ με τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες εκτός ΟΠΕΚ -η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+- έχει προγραμματισθεί για αύριο.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Ρωσία φαίνεται να μην συμφωνεί με την πρόταση για πρόσθετες μειώσεις στην προσφορά αργού και να προτιμά την παράταση των υφιστάμενων ποσοστώσεων.

Στον απόηχο των εξελίξεων, η τιμή του μπρεντ σημείωνε οριακή άνοδο, στα 51,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κινείτο πάνω από τα 47 δολάρια το βαρέλι.

Αν σου άρεσε κάνε