«Ανάσα» στα ασιατικά χρηματιστήρια

«Ανάσα» στα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:22 Δημιουργία 10/03/20, 10:19

«Ανάσα» μετά τo χθεσινό σφοδρό sell off παίρνουν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης κι ενώ οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite σημειώνει άνοδο 1,8%, ενώ ο Shenzhen Composite προσθέτει 1,908%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,8%, με τις μετοχές των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών Tencent και Alibaba να σημειώνουν άνοδο 2,445 και 3,36% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ανέκαμψε από απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα νωρίτερα, για να κλείσει με άνοδο 3,11%. Στη διάρκεια των συναλλαγών, ο δείκτης εισήλθε σε bear market, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 20% από το υψηλό 52 εβδομάδων.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει άνοδο 0,42%.

Το selloff της Δευτέρας αντικατόπτριζε την ανησυχία για τη διογκούμενη οικονομική ζημία από τον κοροναϊό που ξέσπασε στην Κίνα τον Δεκέμβριο. Οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του ιού που κατέβασαν τα ρολά στα κινεζικά εργοστάσια εξαπλώνονται, καθώς οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν σχολεία, ακυρώνουν εκδηλώσεις και επιβάλλουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η αναστάτωση προήλθε κι από τη ραγδαία πτώση του πετρελαίου, μετά τον πόλεμο τιμών που κήρυξε η Σαουδική Αραβία. Την αντίδρασή της προκάλεσε η άρνηση της Ρωσίας να συναινέσει στη συμφωνία για περαιτέρω περικοπή της παραγωγής.

Αν σου άρεσε κάνε