Goldman Sachs: Βλέπει «χασούρα» 30 δισ. για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τον κοροναϊό

Goldman Sachs: Βλέπει «χασούρα» 30 δισ. για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τον κοροναϊό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:25 Δημιουργία 10/03/20, 15:21

Xτύπημα 30 δισ. ευρώ στα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον κοροναϊό τα επόμενα τρία χρόνια «βλέπουν» οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η υποχώρηση των κερδών, ισοδύναμη με το 7% των συνολικών τους, θα οδηγηθεί από τον αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο, τα πιο αδύναμα έσοδα και το σταθερό κόστος, σύμφωνα με τους αναλυτές Jernej Omahen και Jean-Francois Neuez.

Τράπεζες με χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα θα επηρεαστούν δυσανάλογα από την επίπτωση του κοροναϊού, ενώ Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες θα ανταπεξέλθουν καλύτερα, σημειώνουν.

O τραπεζικός δείκτης του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 ανέκαμψε κατά 5,3% την Τρίτη μετά το ευρύ sell off της Δευτέρας, που οδήγησε τον δείκτη σε βουτιά 11%, εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό και την κατρακύλα του πετρελαίου.

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική να δουν τα περιθώρια τους να συμπιέζονται από περικοπές στα ήδη χαμηλά επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του ιού.

Αν σου άρεσε κάνε