Ασιατικές αγορές: Νηνεμία μετά την καταιγίδα

Ασιατικές αγορές: Νηνεμία μετά την καταιγίδα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 17/03/20, 09:46

Νηνεμία επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τρίτης, ύστερα από την «καταιγίδα» απωλειών που σημειώθηκε στη Wall Street, με τον Dow Jones να βυθίζεται κατά 3.000 μονάδες, στον απόηχο της δήλωσης Τραμπ ότι ίσως οι ΗΠΑ ο ενδεχομένως να οδεύουν προς ύφεση.

Μάλιστα, αν και χθες στις αγορές της Αυστραλίας καταγράφτηκε κραχ, ωστόσο σήμερα οι αγορές στο ταμπλό κέρδισαν, με τον δείκτη S&P/ASX να αυξάνεται κατά 5,83%.

Σημειώνεται ότι στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στις αρχές Μαρτίου, οι αξιωματούχοι παρατηρούν ότι «γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως ο Covid-19 θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην ανά τον κόσμο οικονομική δραστηριότητα». Η RBA μείωσε το επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Στο μεταξύ, στην Κίνα ο Shanghai Composite αντέστρεψε τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα και κινείται στο -0,34%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,54%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei επέστρεψε σε θετικό έδαφος καθώς κέρδισε οριακά 0,06%.

Αντίθετα, ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε απώλειες 2,47%.

Οι Φιλιππίνες διέκοψαν τις συναλλαγές στις αγορές τους, μέχρι νεωτέρας. Στην ιστοσελίδα της η διαχειρίστρια εταιρεία εξηγεί ότι η διακοπή είναι «για την ασφάλεια των εργαζομένων και των traders εν μέσω της αύξησης του κρουσμάτων του κοροναϊού».

Η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει πιθανότατα στραμμένη σήμερα στις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19 ο οποίος έχει προβάλει περισσότερους από 168.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει αφαιρέσει τουλάχιστον 6.610 ζωές. Τα δραστικά μέτρα της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών δεν κατάφεραν να ηρεμήσουν τις αγορές με τους επενδυτές να αναζητούν πανικόβλητοι την πόρτα της εξόδου από τα πάγια υψηλού κινδύνου.

Αν σου άρεσε κάνε