Σε αρνητικό έδαφος η Ασία μετά τα πάνω-κάτω

Σε αρνητικό έδαφος η Ασία μετά τα πάνω-κάτω

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:47 Δημιουργία 18/03/20, 09:43

Στο «κόκκινο» κάθισε τελικά η μπίλια στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η νευρικότητα ήταν έκδηλη στα ταμπλό την Τετάρτη, με τους δείκτες να καταγράφουν κέρδη στην έναρξη, μετά τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street χθες, στον απόηχο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Τραμπ για ένα γενναίο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ωστόσο, στη συνέχεια οι αγορές «πέρασαν» στο κόκκινο.

Η πρόταση που επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος σε συνεργασία με το Κογκρέσο ενδεχομένως να φτάσει τα 850 δισ. δολ. και μπορεί να περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις και οικονομική ενίσχυση σε τομείς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ένα σχέδιο αποστολής επιταγών σε Αμερικανούς πολίτες για την άμβλυνση του οικονομικού σοκ που έχουν υποστεί εξαιτίας της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η Federal Reserve συνέχισε τις επιθετικές παρεμβάσεις για να διασφαλίσει ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές λειτουργούν ομαλά.

Οι επενδυτές πάντως εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων εκτός Κίνας δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης. Αντίθετα, τα κρούσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό παρά τα πρωτοφανή μέτρα των τελευταίων ημερών που περιλαμβάνουν το κλείσιμο συνόρων και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,7% στις 16.726,55 μονάδες, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2016.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατρακυλά 3,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε βουτιά 4,9% διολισθαίνοντας στις 1.591,20 μονάδες ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2010. Ο δείκτης συμπλήρωσε ταυτόχρονα έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση και έκλεισε με απώλειες 6,4%.

Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν χάνουν 0,7% και 2,3% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε