Η «μάχη» για το πετρέλαιο και η παρέμβαση των ΗΠΑ

Η «μάχη» για το πετρέλαιο και η παρέμβαση των ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:12 Δημιουργία 20/03/20, 08:45

Στις ΗΠΑ και στη στάση της κυβέρνησης Τραμπ είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών, στον απόηχο του δημοσιεύματος της Wall Street Journal ότι εξετάζεται παρέμβαση στον «πόλεμο» Ριάντ- Μόσχας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ρυθμιστικές αρχές του Τέξας εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν περιορισμούς στην παραγωγή αργού για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να βάλουν φρένο στην ελεύθερη πτώση των τιμών στην τοπική αγορά.

Σημειώνεται πως με φόντο τις παραπάνω πληροφορίες, χθες καταγράφτηκε η μεγαλύτερη άνοδο στην τιμή του αμερικανικού αργού εδώ και 18 χρόνια, ξεπερνώντας τα 25 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, και πάλι εξακολουθεί να απέχει περίπου 60% από τα επίπεδα, όπου βρισκόταν στις αρχές του έτους. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν πτώση του ακόμη και στα 10 δολάρια το βαρέλι, εάν η παρέμβαση της Ουάσιγκτον δεν έρθει σύντομα ή δεν φέρει αποτελέσματα.

Οι ΗΠΑ έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη Σαουδική Αραβία όσο και με τη Ρωσία, αλλά δεν είναι σαφές πώς και σε ποιον βαθμό μπορούν να πιέσουν τη μία ή την άλλη πλευρά.

Αν σου άρεσε κάνε