Τη σκυτάλη κερδών πήρε η Ασία από τη Wall Street

Τη σκυτάλη κερδών πήρε η Ασία από τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:44 Δημιουργία 20/03/20, 09:37

Με κέρδη τερμάτισαν τις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη των κερδών από τη Wall Street, καθώς οι συνεχείς παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών και τα δημοσιονομικά μέτρα που δρομολογούν οι κυβερνήσεις, δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι ελπίδες ότι η επιστημονική έρευνα σύντομα θα καταλήξει σε κάποια θεραπεία για τον κορονοϊό.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei παρέμεινε σήμερα κλειστός λόγω τοπικής αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άλμα 4,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κερδίζει 1,6%.

O Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει ράλι 7,4% μετά τις δραματικές απώλειες των προηγούμενων ημερών που τον οδήγησαν σε χαμηλό άνω των δέκα ετών. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύεται σε ποσοστό 2,7%, ενώ ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας κερδίζει 0,95%.

Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν κερδίζουν 1,6% και 6% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ώθηση στις αγορές έδωσε και η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά την κατρακύλα των προηγούμενων ημερών, με το αμερικανικό αργό να κερδίζει χθες 23% εμφανίζοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη στην ιστορία του.

Η αμερικανική Federal Reserve, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη συνεχίζουν να ρίχνουν νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού προκειμένου να βοηθήσουν την οικονομία να αντιμετωπίσει τα δρακόντεια μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό του ιού.

Η ΕΚΤ δρομολόγησε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αξίας 750 δισ. Ευρώ, η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε ξανά τα επιτόκια της στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%, ενώ η αμερικανική Fed ανέλαβε και νέες πρωτοβουλίες για να τονώσει την ρευστότητα σε δολάρια. Σε μειώσεις επιτοκίων προχώρησαν και οι κεντρικές τράπεζες της Αυστραλίας, της Ταϊβάν, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

Αν σου άρεσε κάνε