Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ από τη Fed ενάντια στον κοροναϊό

Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ από τη Fed ενάντια στον κοροναϊό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:43 Δημιουργία 23/03/20, 15:03

Νέες κινήσεις για την οχύρωση της οικονομίας των ΗΠΑ από τις επιπτώσεις του κοροναϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της χώρας (Fed), καθώς δεσμεύτηκε για απεριόριστες αγορές αμερικανικών ομολόγων και άλλων ενυπόθηκων τίτλων καθώς και για επιπλέον εργαλεία χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις.

«Η Fed δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει το όλα τα εργαλεία για να στηρίξει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και την αμερικανική οικονομία συνολικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», τονίζει σε δήλωσή της η αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Η Fed αρχικά σχεδίαζε να αγοράσει τουλάχιστον 500 δισ. δολάρια αμερικανικών κρατικών ομολόγων και τουλάχιστον 200 δισ. ενυπόθηκων τίτλων. Ωστόσο ως την Παρασκευή είχε ήδη αγοράσει περίπου το ένα τρίτο των παραπάνω.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο διάρκειας 10 έως 12 εβδομάδων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, με τον ίδιο να δηλώνει πως ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ δεν έχει λάβει αποφάσεις για shutdown της οικονομίας λόγω του Covid-19.

Αν σου άρεσε κάνε