Ράλι στη Wall εν αναμονή του πακέτου των 2 τρισ.

Ράλι στη Wall εν αναμονή του πακέτου των 2 τρισ.

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:00 Δημιουργία 24/03/20, 16:56

Στο «πράσινο» κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι το Κογκρέσο είναι κοντά σε συμφωνία για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 6,6% στις 19.855 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 5,8% υψηλότερα στις 7.262 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 6,1% στις 2.377 μονάδες.

Η Washington Post μετέδωσε ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο είναι κοντά σε συμφωνία για τη λήψη μέτρων περίπου $2 τρισ., ώστε να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, τα μέλη του Κογκρέσου δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφωνίες τους παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Σήμερα, ο επικεφαλής της μειονότητας τον Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι είχε «πολύ καλές» συζητήσεις με τον κ. Μνούτσιν και ότι έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν.

«Οι πολιτικές διαμάχες στις ΗΠΑ δεν επέτρεψαν ως τώρα να ανακοινωθεί κάποιο πακέτο τόνωσης, αλλά οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι», έγραψε αναλυτής της CMC Market σε σημείωμα.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, τα στοιχεία της IHS Markit για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο επιβεβαίωσαν πάντως τις εκτιμήσεις για σφοδρό χτύπημα του κορωνοϊού στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI (μεταποίηση και υπηρεσίες) κατέγραψε πτώση 9,1%, τη μεγαλύτερη την τελευταία δεκαετία, βουτώντας στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 40,5 μονάδων.

To πλήγμα στον τομέα των υπηρεσιών φαίνεται να είναι μεγαλύτερο από ότι σε αυτόν της μεταποίησης.

Ο δείκτης υπηρεσιών PMI υποχώρησε 10,3% στις 39,1 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Μικρότερη πτώση 1,5% σημείωσε ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις 49,2 μονάδες, το οποίο συνιστά χαμηλό δέκα ετών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει το ράλι για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποιεί άλμα 6,8% στα 1.670 δολάρια ανά ουγγιά. Τη Δευτέρα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία.

Ανοδικά κινείται και το αργό πετρέλαιο. Το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας ενισχύεται 3,2% στα 24,11 δολάρια.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,85%.

Αν σου άρεσε κάνε