Άλμα στις ευρωαγορές

Άλμα στις ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:25 Δημιουργία 25/03/20, 12:23

Άλμα «γράφουν» οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να εγκρίνει το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης των $2 τρισ.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 3,15%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 4,12% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 4,15%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας κερδίζει 4,03% και ο δείκτης του Μιλάνου επίσης ενισχύεται κατά 4,48%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 3,68%.

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί κατέληξαν σε συμφωνία για το "ιστορικό" σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

"Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων [σ.σ. του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού] για το ιστορικό σχέδιο στήριξης [της αμερικανικής οικονομίας] ενώπιον αυτής της πανδημίας. Θα εγκρίνουμε το κείμενο αργότερα σήμερα", τόνισε ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανής πλειοψηφίας Μίτς Μακόνελ.

Η συμφωνία θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 8,4%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα επίσης ενισχύθηκε κατά 5,89%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινήθηκε ανοδικά κατά 3,97%. Στη Σανγκάη το χρηματιστήριο ενισχύθηκε κατά 2,17% και ο δείκτης Shenzhen Composite επίσης κατέγραψε άνοδο 3,22%. Στην Αυστραλία, ο S&P κατέγραψε κέρδη 5,54%.

Χτες οι δείκτης στη Wall Street σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άλμα 11,37%, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 9,38% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 8,12%.Διαβάστε ακόμα για: ΑΓΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ

Αν σου άρεσε κάνε