Στο «κόκκινο»... κολλημένη η Ασία

Στο «κόκκινο»... κολλημένη η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 26/03/20, 10:05

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές τη συνεδρίαση της Πέμπτης, αφότου η Wall έκλεισε με μεικτά πρόσημα χθες, με φόντο τις πολιτικές διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για την έγκριση του προτεινόμενου πακέτου στήριξης της οικονομίας, ύψους 2 τρισ. δολ.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα το πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Τις προηγούμενες ώρες αρκετοί γερουσιαστές είχαν εκφράσει επιφυλάξεις και διαφωνίες για ορισμένα μέτρα του πακέτου, προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές που ελπίζουν στην άμεση νομοθέτηση των μέτρων προκειμένου να δοθεί στήριξη στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς, Βουλή των Αντιπροσώπων, για να κατευθυνθεί στη συνέχεια στο Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 καταγράφει μεγάλες απώλειες 4,5% στις 18.664,60 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,6%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 κερδίζει 2,3%. Η αγορά της Σιγκαπούρης χάνει 1,4% μετά την εκτίμηση της κυβέρνηση ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 10,6% το τρέχον τρίμηνο σε σύγκριση με το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο. Η χώρα ετοιμάζει ένα δεύτερο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. του κοροναϊού.

Αν σου άρεσε κάνε