Ασιατικές αγορές: Άλμα για τον Nikkei με «σκυτάλη» από τη Wall Street

Ασιατικές αγορές: Άλμα για τον Nikkei με «σκυτάλη» από τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:17 Δημιουργία 27/03/20, 10:14

Μετά το τριήμερο ανοδικό σερί που καταγράφτηκε στη Wall Street, οι ασιατικές αγορές πήραν τη σκυτάλη κερδών και κινούνται ανοδικά, καθώς το πακέτο τόνωσης των 2 τρισ. δολ. που συμφώνησε το αμερικανικό Κογκρέσο, έχει δώσει ισχυρή ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άλμα 3,9% στις 19.389,43 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%.

Στο μέτωπο των μάκρο τώρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας σημείωσαν βουτιά τους πρώτους δύο μήνες του 2020 καθώς η χώρα γνώριζε τους ισχυρούς κλυδωνισμούς από την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη κατρακύλησαν 38,3% την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1,8%, ενώ οι δείκτες σε Ινδονησία και Σιγκαπούρη σημειώνουν άλμα 7% και 2% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε βουτιά 5,3%.

Η Wall Street αγνόησε χθες τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις. Ο Dow Jones καταγράφει συνολικά κέρδη 21,3% αυτό το διάστημα, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 17,6% με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το πακέτο των 2 τρισ. δολ. θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ότι σχεδόν 3,3 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το υψηλότερο νούμερο που έχει ποτέ καταγραφεί, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν ότι και τις επόμενες εβδομάδες τα στοιχεία από την αγορά εργασίας θα είναι πολύ άσχημα καθώς ο ολοένα και περισσότερες πολιτείες διατάσσουν το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε