Κατήφορος δίχως τέλος για πετρέλαιο και μετοχές

Κατήφορος δίχως τέλος για πετρέλαιο και μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:22 Δημιουργία 30/03/20, 09:00

Με σπασμένα φρένα κατρακυλούν πετρέλαιο και μετοχές, στη σκιά της πανδημίας του κοροναϊού, που έχει επιφέρει lock down σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην παγκόσμια οικονομία, με αποτέλεσμα να φεύγουν μαζικά από τα διεθνή ταμπλό.

Σήμερα, Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κάνει νέα βουτιά 4% στα 26,83 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού υποχωρεί 4,2% στα 20,6 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές βλέπουν πτώση των τιμών ακόμη και κάτω από το όριο των 20 δολαρίων, καθώς ακόμη και μία ανακωχή Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας δεν θα είναι ικανή να απαλύνει τις επιπτώσεις από την μεγάλη πτώση της ζήτησης.

Την ίδια ώρα, στις αγορές μετοχών, τα ταμπλό στην περιοχή Ασίας δείχνουν βαθύ κόκκινο. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 υποχωρεί πάνω από 3,3%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει πτώση 1,1% και στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng εμφανίζει μικρότερες απώλειες, της τάξης του 0,7%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ευρωπαϊκών μετοχών είναι επίσης σε πτώση, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία και την Ισπανία.

Αν σου άρεσε κάνε