Απώλειες στην Ευρώπη

Απώλειες στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:26 Δημιουργία 30/03/20, 11:24

Με απώλειες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφότου και στην Ασία νωρίς το πρωί της Δευτέρας επικράτησε βαρύ κλίμα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 2,03%, μολονότι λίγο μετά το άνοιγμά του κινείτο σε θετικό έδαφος, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται των απωλειών, με πτώση 4,6%, ενώ όλοι οι βασικοί κλάδοι κινούνται πτωτικά. Ο δείκτης Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της Ευρωζώνης, υποχωρεί κατά 2,21%.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX "χάνει" 1,71%, ο γαλλικός CAC 2,96% και ο βρετανικός FTSE 100 2,66%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 2,40% και ο ισπανικός IBEX 35 πτώση 3,88%.

Η πανδημία του κορονοϊού καταγράφει πλέον άνω των 720.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, με τους θανάτους να ξεπερνούν πλέον τις 34.000, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επεξέτεινε την Κυριακή τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για την αποφυγή των κοινωνικών επαφών στη χώρα έως τις 30 Απριλίου, υποχωρώντας από προηγούμενες διακηρύξεις του, σύμφωνα με τις οποίες είχε θέσει ως στόχο την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μέχρι το Πάσχα (12 Απριλίου για καθολικούς και προτεστάντες).

"Τίποτε δεν θα ήταν χειρότερο από το να διακηρύξουμε μια νίκη πριν αυτή να έχει επιτευχθεί", ανέφερε συ συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, εκτιμώντας ότι η πανδημία στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

Στην Ευρώπη, ο αριθμός των ανθρώπινων απωλειών από την πανδημία υποχώρησε για δεύτερη συναπτή ημέρα την Κυριακή. Η πανεθνική καραντίνα στη χώρα, πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί και πέραν της 3ης Απριλίου.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, εκείνη της αλυσίδας κινηματογράφων Cineworld σημειώνει βουτιά 15%, ενώ εκείνη της βρετανικής Meggitt και η μετοχή της Rolls-Royce both "χάνουν" άνω του 11%.

Στο άλλο άκρο του Stoxx 600, η μετοχή της εταιρείας λογισμικού εργασίας από απόσταση TeamViewer συνεχίζει την ανοδική της πορεία, "προσθέτοντας" 4,4

Αν σου άρεσε κάνε