Βαρύ το κλίμα στην Ασία

Βαρύ το κλίμα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:39 Δημιουργία 01/04/20, 09:37

Βαρύ κλίμα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου, με τις αγορές να έχουν αφήσει πίσω τους ένα από τα χειρότερα τρίμηνα των τελευταίων ετών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 4,5% στις 18.065,41 μονάδες μετά και την απογοητευτική εικόνα που έδωσε η τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας για το επιχειρηματικό κλίμα.

Η έρευνα έδειξε περαιτέρω επιδείνωση της εμπιστοσύνης για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, με τον σχετικό δείκτη να συμπληρώνει πέντε διαδοχικά τρίμηνα σε πτωτική τροχιά. Ο βασικός δείκτης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις κατρακύλησε στο -8 από μηδέν το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, διολισθαίνοντας σε χαμηλό επτά ετών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 2,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί σε ποσοστό 1,7%. Σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν οι δείκτες χάνουν 2% και 0,45% αντίστοιχα. Η έρευνα για τον μεταποιητικό κλάδο της Ταϊβάν έδειξε ανάκαμψη του δείκτη PMI πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, στις 50,4 μονάδες τον Μάρτιο από 49,9 το Φεβρουάριο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άλμα 3,6%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κλείνοντας στις 9.926,08 μονάδες με άνοδο 1,3%.

Αν σου άρεσε κάνε