«Αιμορραγία» και πάλι στις αγορές

«Αιμορραγία» και πάλι στις αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:06 Δημιουργία 03/04/20, 14:01

«Αιμορραγία» δίχως τέλος... σημειώνεται στα διεθνή ταμπλό, τη στιγμή που τα κρούσματα του κοροναϊού έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αγορές πατούν delete στα όποια, έστω και μικρά, κέρδη είχαν καταγραφεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, κατρακυλώντας εκ νέου στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να γνωρίζουν πως ο Απρίλιος θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας για την ήπειρο στη μάχη της κατά του κοροναϊού.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,8%, με τις ασφαλιστικές να δέχονται σφυροκόπημα.

Ο κλάδος τους υποχωρεί 3% καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. τους έδωσε εντολή να παγώσουν επαναγορές μετοχών και καταβολή μερισμάτων προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το εμπόριο προσπαθεί για την ανάκαμψη, με οδηγό την H&M. H μετοχή της κάνει άλμα 7% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία (που έχει χάσει το 40% της κεφαλαιοποίησής της από τον Ιανουάριο) ανακοίνωσε βουτιά 46% στις πωλήσεις Μαρτίου. Οι επενδυτές επικροτούν το σχέδιό της για ενίσχυση του μαξιλαριού ρευστότητας και μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,2%. Ανάλογη πτώση καταγράφουν ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Πιο περιορισμένες (0,4%) είναι οι απώλειες για τον DAX στη Φραγκφούρτη.

Αν σου άρεσε κάνε