Στην κατιούσα οι τιμές πετρελαίου - Δεν θα γίνει η τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ+

Στην κατιούσα οι τιμές πετρελαίου - Δεν θα γίνει η τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ+

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:25 Δημιουργία 06/04/20, 09:00

Την κατιούσα παίρνουν οι τιμές πετρελαίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας, στον απόηχο της είδησης ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ καθυστερεί την έκτακτη τηλεδιάσκεψη, που είχε προγραμματίσει για σήμερα, γεγονός που φούντωσε τις ανησυχίες ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Το μπρεντ υποχωρούσε σχεδόν 2%, στα 33,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατέγραφε απώλειες πάνω από 3% κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτω από τα 28 δολάρια το βαρέλι, έχοντας βρεθεί έως και τα 25,28 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές είχαν επιδοθεί σε ράλι την προηγούμενη εβδομάδα, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο όλων των εποχών, χάρη στις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι -κυρίως η Ρωσία- θα καταλήξουν σε συμφωνία για μείωση της προσφοράς τουλάχιστον κατά δέκα εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ρωσία και Σαουδική Αραβία είχαν αποφασίσει αρχικά μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής, τελικά όμως το χρονοδιάγραμμα μετατέθηκε για τις 9 Απριλίου, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών του Μαρτίου.

Οι συνθήκες υπερπροσφοράς σε μια εποχή που ο κορωνοϊός καταποντίζει την παγκόσμια ζήτηση για το αργό οδήγησαν σε ελεύθερη πτώση τις τιμές τον Μάρτιο, που ήταν ο χειρότερος μήνας όλων των εποχών για το πετρέλαιο.

Αν σου άρεσε κάνε