Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές - Ισχυρά κέρδη για τον Stoxx 600

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές - Ισχυρά κέρδη για τον Stoxx 600

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:44 Δημιουργία 06/04/20, 10:41

Σκυτάλη κερδών από την Ασία παίρνει η Ευρώπη, με τις αγορές να κινούνται έντονα ανοδικά, καθώς ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού στην περιοχή έχει αρχίσει να μειώνεται.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 3,29%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ηγείται των κερδών, με άνοδο 5,1% και όλους τους κλάδους, αλλά και τα βασικά χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, με τα "βαριά χαρτιά" της Ευρωζώνης, κερδίζει 3,82%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 4,28%, με τον γαλλικό CAC να ενισχύεται κατά 3,96% και τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει άνοδο 2,91%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 3,59%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά 3,07%.

Η Ιταλία, πρώην επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού Italy, πριν χάσει τα θλιβερά "πρωτεία" από την Ισπανία, ανακοίνωσε τον μικρότερο ημερήσιο αριθμό απωλειών ανθρώπινων ζωών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες την Κυριακή.

Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσης επιβράδυνση της εμφάνισης νέων κρουσμάτων την Κυριακή για τρίτη συναπτή ημέρα, ενώ στην Ισπανία ο αριθμός νέων κρουσμάτων, αλλά και θανάτων ανά ημέρα, συνέχισε να μειώνεται. Η ποσοστιαία αύξηση των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στο σύνολο των θανάτων ήταν 6%, στο μισό σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήλθε στο νοσοκομείο την Κυριακή για σειρά εξετάσεων, 10 ημέρες αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε λόγο για "προληπτικό μέτρο", καθώς τα συμπτώματα της ασθένειας δεν υποχωρούσαν.

Σε επίπεδο μακροοικονομικών στοιχείων, οι εργοστασικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Φεβρουάριο εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 1,5% σε ετήσια βάση (σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019) και μειωμένες κατά 1,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για μείωση 1,9%.

Αν σου άρεσε κάνε