Άλμα για το πετρέλαιο - Νέα υψηλά για τον χρυσό

Άλμα για το πετρέλαιο - Νέα υψηλά για τον χρυσό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:28 Δημιουργία 07/04/20, 09:18

Νέο άλμα σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές της Τρίτης, εν μέσω προσδοκιών για μία ανακωχή στον πόλεμο Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας.

Πιο αναλυτικά, το μπρεντ καταγράφει άνοδο 2,9% στα 34 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από πτώση μεγαλύτερη του 3% τη Δευτέρα. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται 3,03% στα 26,87 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κάνει βουτιά 8% το προηγούμενο βράδυ. Έτσι η ψαλίδα μεταξύ των δύο συμβολαίων ανοίγει πάνω από τα 7 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι του Ριάντ και της Μόσχας θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη σε μία προσπάθεια να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους πόλεμο τιμών και να συμφωνήσουν σε μείωση της προσφοράς. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα καθώς η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει ήδη υποχωρήσει έως και 30% ή κατά 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως την ώρα που Σαουδάραβες και Ρώσοι πλημμύριζαν την αγορά με το αργό τους.

Την ίδια ώρα, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2012 έχουν σκαρφαλώσει οι τιμές του χρυσού, σπάζοντας το φράγμα των 1.700 δολαρίων ανά ουγκιά, καθώς οι επενδυτές ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στο πολύτιμο μέταλλο ως καταφυγίου σε περιόδους μεγάλης κρίσης.

Ο χρυσός προβλέπεται να είναι από τις κορυφαίες επιλογές της αγοράς. Κόντρα στις έντονες διακυμάνσεις που βλέπουμε στις αγορές μετοχών και στην τιμή του πετρελαίου, εκείνη του χρυσού έχει τις προοπτικές για σταθερή άνοδο.

Μετά το χθεσινό ράλι το πρωί της Τρίτης ο χρυσός ενισχύεται επιπλέον 1,34% στα 1.716,7 δολάρια η ουγκιά.

Αν σου άρεσε κάνε