Κερδών συνέχεια... στην Ασία

Κερδών συνέχεια... στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:48 Δημιουργία 07/04/20, 09:45

Κέρδη καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια για δεύτερη μέρα, εν μέσω γενικού κλίματος μείωσης των ρυθμών εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 2%, στις 18.948,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 1,90% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει κέρδη 1,32%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, όπου τη Δευτέρα δεν υπήρξε συνεδρίαση λόγω εθνικής αργίας, ο Shangai κερδίζει 1,96% και ο Shenzen κινείται ακόμη ισχυρότερα, με κέρδη 2,81%. Στη δε Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε "προσθέτοντας" 1,81%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 αποτέλεσε "παραφωνία", κλείνοντας με πτώση 0,65%.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) κράτησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές, με βάση σχετική δημοσκόπηση του πρακτορείου.

"Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας της Αυστραλίας. μια πολύ μεγάλη οικονομική συρρίκνωση αναμένεται να καταγραφεί στο β΄ τρίμηνο και ο δείκτης της ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των πολλών τελευταίων ετών’, αναφέρει ο διοικητής της RBA, Philip Lowe.

Τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν χαμηλά για μακρά χρονική περίοδο, πρόσθεσε.

"Το δ.σ. δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, όσο η Αυστραλία αντιμετωπίζει τον κοροναϊό’, ανέφερε ο Lowe.

Αν σου άρεσε κάνε