Μικρή ανάκαμψη για τη βρετανική λίρα

Μικρή ανάκαμψη για τη βρετανική λίρα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:10 Δημιουργία 07/04/20, 10:08

Με μικρά κέρδη έναντι του δολαρίου κινείται η βρετανική λίρα - στερλίνα, πλησιάζοντας και πάλι εγγύτερα στα 1,23 δολ. ανά λίρα, με την προσοχή της αγοράς να είναι επικεντρωμένη στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο 55χρονος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λαμβάνοντας αναπνευστική υποστήριξη, καθώς ασθενεί λόγω κορονοϊού και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντόμονικ Ράαμπ, έχει αναλάβει να καθοδηγεί και να συντονίζει τη δράση της κυβέρνησης.

Η λίρα σημειώνει έτσι μικρά κέρδη της τάξης του 0,28% έναντι του δολαρίου, στα 1,2265 δολάρια, κυρίως λόγω και της υποχώρησης του δολαρίου λόγω μιας γενικής ανάκαμψης του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδειξε ετοιμότητα να ανακοινώσει και νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας - και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών - Νάνσι Πελόζι να υπονοεί ότι και το Κογκρέσο συμφωνεί προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, η βρετανική λίρα παραμένει σταθερή στις 0,8813 λίρες ανά ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε